Kadın Psikolojisi Nasıl İşler?


Kadın psikolojisi, ciddi anlamda bilimsel açıdan incelenmesi gereken bir olay mıdır yoksa erkekler ve daha nice bayan tarafından abartılan bir durum mudur? Yıllardır süregelen bu sorunun cevabını, halen tam anlamıyla verebilen yoktur aslında ki kolay kolay da verilebileceğe benzememektedir. Kadınlar, evren için oldukça önemli varlıklardır. Bunu kimse ‘’asla’’ inkar edemez. Pek tabi erkekler de öyle ancak kadınların yeri bu konuda çok daha ayrıdır. Malum, bu konuda daha fazla inceye girmeye gerek yok; birçok kişi ne demek istediğimi anlamıştır da zaten. O yüzden kadınlar adına her şey önemsenmeli ve özellikle kadın psikolojisinin üstüne, fazlasıyla gidilmelidir.

Kadının yerinin ne derece ayrı olduğunu ve ciddi anlamda önemsenmesi gerektiğini, tekrar tekrar söyleme gereği duyuyorum çünkü Türkiye’deki ‘’kadına şiddet’’ vakalarının ne seviyede olduğunu da hemen hemen herkes bilmektedir. Belki şuna da bir dur diyebiliriz, en azından vicdani görevimizi yerine getirmiş olalım diyelim. Kadın psikolojisine gelecek olursak, inanılmaz derecede farklı ve fantastik bir şey diyebiliriz herhalde öyle değil mi? Düşünsenize, kadın psikolojisi adına; herhangi bir durgun döneminde ya da kendini kötü hissettiğinde, direk alışverişe giderek bu duruma bir çözüm bulma yoluna girebilmektedir. Sahiden fantastik bir durum değil mi sizce de? 

Bir erkek için bu nasıl ki zorlu olsa da, aslında bir kadın için oldukça kolay bir şekilde çözülebilecek durumdur. Alışveriş olsun, kimisi için temizlik olsun, tatil olsun ya da yeni insanlarla tanışmak olsun; kadın psikolojisi adına oldukça olumlu katkılara neden olmaktadır. Bu asla inkar edilemez. Yine aynı şekilde, cinsel sohbet esnasında da; konu cinsellik durumuna geldiğinde, kadınların psikolojik anlamda ne seviyede oldukları oldukça önemlidir. Erkek birey olarak, bu ‘’ince’’ ayrıntılara oldukça dikkat etmeniz gerekmektedir. 

Kadının psikolojisi, o an ki duruşu ve daha nice durumlar; bu pozisyonda düşünülmelidir.

Kadınlar ve erkek ilişkilerinde, gerçek anlamda sorunlar olabilir; bunlar doğaldır. Ancak bunun çözümü yok mu? Pek tabi var! Hatta bu konuda size ‘’ihtiyacı olanlar için’’ bir kitapta önermek istemekteyim. Kitabın adı ‘’Kadınların Gizli Dili’’ ve gerçekten çok da uygun fiyata satılmaktadır. 

Kitabı aldıktan sonra, oldukça fazla fikre sahip olacak ve kadınlara nasıl yaklaşmanız gerektiğine de daha iyi motive olabileceksiniz. İhtiyaç sahiplerine, şiddetle önerdiğimizi eklemek isterim.