Kesinlikle İzlenmesi Gereken İlk 20 Film


Film izlemeyi seven kişilerin dahi bilmediği, gizemini koruyabilmiş olan filmleri sizler için bir araya getirdim. Eğer bir film izlemek istiyorsanız, sizler için sıraladığım 20 filmden birini seçebilirsiniz. Sıralamayı rastgele yaptım. Herhangi bir ölçüt yoktur.
Days to Kill
McG Filmleri'nin yönetmenliginde çekilen senaryosunu Luc Besson,  Adi Hasak tarafından yazılan filmin konusu, aksiyon ve gerilim üzerinedir. 21 şubat 2014 tarihinde vizyona girecektir.Yakın zamanda emekli olmayı bekleyen Ethan Runner son tek bir iş için görevlendirilir. Fakat bu görev sırasında enjekte edilen bir madde yüzünden hastalanır ve 3 günlük ömrü kalır. Bu sürede tüm şebekeyi öldürmek zorundadır.

Bay Peabody ve Meraklı Sherman Zamanda Yolculu
Rob Minkoff'ın yönetmenligini üstlendigi senaryosunu Ted Key ve Craig Wright gibi büyük isimlerin yazdıgı bu animasyon türü filmimiz ABD yapımı olmakla birlikte aile ilişkilerini anlatmaktadır. Bay Peabody, kaşif, bilim adamı, gurme ve büyük bir iş adamı olmakla beraber, dünyanın en zeki ve en başarılı köpeğidir. En iyi icadı olan WABAC adlı makinesi ile o ve evlatlık aldıgı "insan" oğlu Sherman zamanda geri giderek dünyayı değiştiren olaylara tanıklık edeceklerdir.



Borgman
Alex van Warmerdam'ın yönetmenligini ve senaristligini üstlendigi Borgman filmi Bir sokak serserisi olan Camiel Borgman'ın hayatı tek bir hareketle büyük bir değişime uğrar. Sokaklardaki varoş hayatı varlıklı burjuva ailesiyle tanışmasıyla son bulur. Büyük bir medya firmasının sahibi olan ressam bir kadın ve kocasından oluşan ailesiyle tanışan Borgman, bir şekilde kendisini yanlarına kabul ettirmeyi başarır ve bundan sonra evde büyük değişiklikler yapmaya başlar. Bu mükkemmel konulu film 21 mart 2014 tarihinde vizyona girecektir.

Grace of Monaco
Olivier Dahan'ın yönetmenligini üstlendigi Arash Amel'ın senaryosunu yazdıgı Grace of Monaco filmi 14 mart 2014 tarihinde vizyona girecektir. Filmin ilk olarak 2014 yılının ilk haftası vizyona girmesi bekleniyordu.. Hollywood'daki tüm kariyerini ve şöhretini bir kenara bırakıp Monaco Prensi Rainler ile evlenen Grace Kelly'nin Prenses Grace olarak devam ettigi yaşamının bir öyküsü. 


Güzel ve Çirkin
Christophe Gans'ın yönetmenligini ve senaristligini üstlendigi bu film Fransa yapımı bir filmdir. Gerilim ve romantik duyguları gerçekten hissedebileceginiz Güzel ve Çirkin adlı filmin diğer adı; "Beauty and the Beast"dir. Disneyin çocuk klasikleri arasında olan vazgeçilmez Güzel ve Çirkin masalının yeni bur uyarlamasıdır. Başroller  ise Fransız oyuncular Vincent Cassel ve Léa Seydoux.


Hazine Avcıları
George Clooney'in yönetmenligini ve senaristligini üstlendigi Hazine Avcıları adlı film 21 mart 2014 tarihinde vizyona girecektir.. Bu film İkinci Dünya Savaşı döneminde geçmektedir. Bir romandan beyaz perdeye uyarlanan filmde, bir grup tarihçi ve sanat uzmanının birlik olmasıyla oluşan ekip, Naziler tarafından ele geçirilen ve her an yol olma tehlikesiyle yüz yüze olan önemli sanat eserlerini kurtarmaya çalışacaktır.


İbni Sina: Hekim
Philipp Stölzl tarafından yönetilen senaryosunu Jan Berger ve Noah Gordon'ın yazmış oldugu film 14 mart 2014 tarihinde vizyona girecektir. Almanya yapımı olan bu film'in diğer adı; "El médico" dur. . Dev oyuncu kadrosundan başlıca isimler; Ben Kingsley, Stellan Skarsgård,  Manuela Biedermann, Ian T. Dickinson ve Adam Thomas Wright .11 yüzyılda İranda, İngiliz bir cerrahın, Hristiyanları kabul etmeyen bir okulda eğitim görmek için kendini Yahudi gibi tanıtması ve Yahudi gibi davranmasını ele alır.


Joe
David Gordon Green'in yönetmenligini üstlendigi ve Lisa Muskat,  Derrick Tseng gibi usta isimlerin yapımcılıgı ile 28 şubat 2014 tarihinde vizyona girecek olan filmde; Karakterine ters düşen eski bir polis (Nicolas Cage), 15 yaşındaki bir çocukla (Tye Sheridan) tanışıyor. Gelişen olaylar sonucunda kurtarma veya mahvoluş seçimi ile karşı karşıya kalıyor..
Geniş oyuncu kadrosundan başlıca oyuncuların isimleri; Nicolas Cage,  Heather Kafka,  Tye Sheridan,  Sue Rock,  Ronnie Gene Blevins herkesin keyifle izleyecegi bir film oldugunu düşünüyorum.


Kış Masalı
Akiva Goldsman'ın yönetmenligini ve senaristligini yaptıgı Kış Masalı adlı film 28 şubat 2014 tarihinde vizyona girecek. Oyuncu kadrosunda birçok güçlü isimle birlikte yapımcıları; Michael Tadross,  Marc Platt herkesin keyif alacagı bir film olacagını düşünüyorum.
Bir hırsız düşünün soygun için girdigi evde güzel bir kadın görüyor ve ona aşık oluyor, malesef kadın hastadır ve kollarında hayatını kaybedecektir. Hayatın bir mucizesi gerçekleşir ve yeniden doğuşla mucizeler onları beklemektedir..


Love Punch
Joel Hopkins'ın yönetmenligini ve senaryosunu üstlendigi Love Punch adlı filmin, gerçekten çok güçlü bir oyuncu kadrosu vardır.. Başlı oyuncular; Pierce Brosnan ,  Emma Thompson ,  Timothy Spall ,  Louise Bourgoin ,  Tuppence Middleton. Fransa yapımı bir komedi dizisi gerçekten herkesin gülerek, zevk alarak izleyecegini umuyorum.
Boşanmış bir çift düşünün, emeklilik paralarını çaldırıyolar. Daha sonra paralarını geri kurtarmak için kafa kafaya verip planlar yapmaya başlıyorlar..


Mandela Özgürlüğe Giden Uzun Yol
Justin Chadwick'in yönetmenligini üstlendigi senaryosunu William Nicholson'ın yazdığı Özgürlüğe Giden yol Adlı bir film. Çok güçlü oyuncu kadrosuyla birlikte Güney Afrika Başkanı Mandela'nın çocukluğundan, gençliğine ordan başbakanlığına kadar uzanan ve hayatını anlatan bir film. Oyuncu kadrosu; Idris Elba, Naomie Harris, Mark Elderkin, Robert Hobbs, Theo Landey çoğu insanın gerçekten keyif alarak izleyecegi bir film olacağını düşünüyorum..


Muppets Aranıyor
ABD yapımı olan bu komedi filminin yönetmenligini James Bobin üstleniyor. Diğer adı The Muppets2 olan komedi filmimizde usta oyuncuların seslendirmeleriyle beraber keyifli dakikalar sizleri bekliyor.
Büyük dünya turnesi için Muppetlar kendilerini Kermit'e benzeyen birşey ve onun yardakçıları tarafından yürütülen Avrupalı mücevher hırsızlıgında bulurlar.


Non-Stop
Jaume Collet-Serra tarafından yönetmenligi yapılan, senaryosunu John W. Richardson ve Christopher Roach gibi büyük isimlerin yazdıgı Aksiyon dolu bir gerilim filmi karşınızda!
Kimin suçlu yada suçsuz oldugu belli olmayan bir uçak dolusu insanın içerisinde, uçak polisi olan Bill Marks suçluyu bulmak için çok kısa bir süresi vardır. Her 20 dakikada bir yolcu öldürülmektedir..


Pompeii
Paul W.S. Anderson yönetmenligini üstlendigi pompei filminin senaryosu Julian Fellowes,  Lee Batchler,  Janet Scott Batchler gibi büyük isimler tarafından yazılmıştır.
Vezüv Yanardağının yeniden aktif olmasına sayılı günler kala geçen filmde, köle Milo (Kit Harington), Napoliye giden bir gemide karısını (Emily Browning) ve şehir koloseumunda hapsedilmiş bir gladyatör olan kan kardeşini kurtarmak için eve dönmeye çalışıyor.


Sadece Aşıklar Hayatta Kalır
Jim Jarmusch'un yönetmeligini ve senaristligini yaptıgı Sadece Aşıklar Hayatta Kalır filminin dev bir oyuncu kadrosu bulunmaktadır. Kadrodaki başlıca oyuncular; John Hurt, Tilda Swinton, Mia Wasikowska, Anton Yelchin, Tom Hiddleston. Film 14 şubat 2014 tarihinde vizyona girecektir.
Jim Jarmusch'un 2014 yapımı Sadece Aşıklar Hayatta Kalır (Only Lovers Left Alive) filmi, yüzyıllardan beri birbirine aşık olan iki vampirin romantik öyküsünü anlatıyor. Filmin başrollerinde Tom Hiddleston (Adam) ve Tilda Swinton (Eve) yer alıyor. Eve'in sorunlu olan kız kardeşi Ava rolünü canlandıran Mia Wasikowska seyircilerle buluşuyor..


Sadece Sen
Hakan Yonat'ın yönetmenligini üstlendigi, Aslı Zengin ve Ceren Aslan'ın senaryosunu yazdıgı bir romantik filmdir. Dramatik sahnelerin yogunlugu ve romantik sahneler ile birlikte gözyaşılarına boğulacagınız bu güzel eserde gerçekten usta oyuncular yer almaktadır.. Kadroda başlıca isimler; Belçim Bilgin Erdoğan,  Cezmi Baskın,  İbrahim Çelikkol,  Necmi Yapıcı ve Levent Sülün.
Filmde İbrahim Çelikkol eski bir boksördür, Belçim Bilgin Erdoğan ise gözleri görmeyen bir kadını canlandıracaktır. Bu acıklı hikaye izlenmeye değer..


Soğuk
Uğur Yücel'in yönetmenligini ve senaristligini yaptıgı Soğuk filmi 14 mart 2014 tarihinde vizyona girecektir. Usta oyuncu kadrosuyla birlikte herkese dramatik dakikalar yaşatacagından şüphemiz yok.. Oyuncu kadrosundan başlıca isimler; Ezgi Mola, Ahmet Rıfat Şungar, Şebnem Bozoklu, Rıza Sönmez ve Atılay Uluışık. Kars'ta geçen filmimiz gece kulübünde çalışan üç rus kız kardeşi anlatıyor. Onlardan birine aşık olan bir demiryolu işçisini ele alıyor..

Son Şans
Ari Folman'ın yönetmenligini ve senaristligini üstlendigi bu filmde Bilim Kurgu üzerinedir. Yapımcıları Jeremiah Samuels ve David Grumbach gibi dev isimlerdir. Tüm dünyayı psikiyatrik ilarçlarla yöneten bir rejime karşı çıkanları anlatan bir hikayesi vardır. Bilim kurgu severler için gerçekten güzel bir şölen olacağı kanaatindeyiz..


Space Pirate Captain Harlock
Shinji Aramaki tarafından yönetmenligi yapılan ve senaryosunu Leiji Matsumoto ,  Harutoshi Fukui ,  Kiyoto Takeuchi gibi usta isimlerin yazdığı bir 3 boyutlu, çizgi filmi olan Space Pirate Captain Harlock ve korkusuz tayfasıyla beraber Dünya'yı ele geçirmek için gelen uzaylılara karşı verdikleri mücadeleyi anlatan bir film. Herkesin keyifle izleyecegini düşünüyorum.


The Grandmaster 
Kar Wai Wong'un yönetmenligini üstlendigi ve senaryosunu Kar Wai Wong, Xu Haofeng, Jingzhi Zou gibi usta isimlerin yazdığı güney çin'de geçen bir dövüş filmidir. 7 Mart 2014 tarihinde vizyona girecektir..
Ip Man dövüş sanatları konusunda olağanüstü yetenekli zengin genç bir adamdır fakat mütevaziliginden hiç taviz vermeyen bir karakteri vardır. Ustalar onun dövüş yeteneğine hayran kalır. Kung usta ve kızı Kung Yi de hayran kalan insanlar arasındadır genç kızın bu yeni olağanüstü gençe ilgi duyması fazla sürmez..

Welcome To Yesterday
Dean Israelite'ın yönetmenligini üstlendigi Jason Pagan'ın senaryosunu yazdıgı Welcome To Yesterday adlı film 14 mar 2014 tarihinde vizyona girecektir..
ABD Yapımı olan bu film Bilim Kurgu agırlıklıdır, Bir grup genç zaman makinasının planlarını bulurlar. Pnlarla üzerinden zaman makinasını inşa ederek, yaptıkları bazı hataları düzeltmeye başlarlar. Bilmedikleri şey ise her değiştirdikleri olay başka bir olayı değiştiriyordu..

Anahtar kelimeler: izlenmesi gereken filmler,kesinlikle izlenmesi gereken filmler,izlenmesi gereken en iyi filmler,sıradışı filmler,ilginç filmler,yaz filmleri,kış filmleri,