Kilo Almak İçin Spor Yapılır Mı?


        Sağlığına önem veren her insan spor yapmalıdır. Spor, vücudumuza yardımcı olan en önemli faaliyettir. Spor faaliyeti sonucunda vücudunuz daha hızlı yakım yaparak sizde açlık hissi uyandıracaktır. Açlık hissinin bir diğer adı da iştah açıklığıdır. İştahınız ne kadar açık olursa, yemek yeme ihtiyacı o kadar fazla hissedersiniz. Böylelikle daha hızlı kilo alırsınız ve aynı zamanda da sağlıklı bir şekilde kilo almış olursunuz. Ancak kilo almak için spor yapıyorsanız, doğru hareketleri yapmanız gerekmektedir. Sizlere kilo almak için spor yapabileceğiniz birkaç yöntemi açıklamak istiyorum.

        Öncelikli olarak yatay konumdayken dizlerinizi bükmelisiniz. Daha sonra el parmak uçlarınızla başınızı yattığınız konumdan kaldırdıktan sonra dizlerinize dokunmaya çalışmalısınız. Bu hareket sonucunda hem karın kaslarınızda bir gelişme gözlemleyebileceksiniz hem de yakımı hızlandırmaya yönelik bir hareket olduğu için yemek yeme ihtiyacı hissedeceksiniz. Bir diğer hareket ise dizler göğüsse hareketidir. Düz ve yumuşak bir zemine sırt üstü uzanın. Ayaklarınızı göğsünüze doğru çekebildiğiniz kadar çekin. Bu hareketi yaklaşık olarak 20-30 defa tekrarlayın. Dizler göğüsse hareketini düzenli bir şekilde yaparsanız eğer yine karın kaslarınızda gözle görülebilir şekilde gelişme olacaktır. Ama şuan bizim için önemli olan kısım kilo almak için spor teknikleri. Kilo almak için yapılan spor egzersiz hareketleri arasında en iyisidir ayrıca.

        En faydalı sporlardan birisi de yüzmedir. Yüzme; kilo almak için yapılan sporlar arasında da zirveyi taşıyabilmektedir. Örnek olarak da yaz aylarında denize girip çıktıktan sonra aşırı açlık hissini yaşamanızı verebilirim. Çünkü yüzdünüz ve vücudunuzun en çok çalıştığı sporu yaptınız. Yüzmenin sonucunda fazlaca yemek yeme hissiniz olacaktır ve ne bulursanız yiyeceksinizdir. Aslında bu  da yanlış bir durumdur. Çünkü her türlü besini yemek zararlıdır. Size belki kilo almanız için faydalı olabilir. Ancak sağlıklı bir şekilde kilo almak için spor yapıyorsanız eğer, kesinlikle her türlü yiyeceği tüketmemelisiniz. Özellikle de fasf food yiyeceklerden kendinizi korumalısınız. Fast food yiyecekler her ne kadar içerisinde özel soslar sayesinde lezzetli görünse de, aslında içerisinde bulunan zararlı kalorili maddeler sayesinde sağlıksız bir şekilde kilo almanıza yardımcı olacaktır.