Twitter'a Nasıl Girilir? Twitter'a Girebilme Yöntemleri

 Türkiye'nin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen geceki kararı sonucunda sosyal paylaşım platformu Twitter'a Türkiye'den giriş engeli konuldu. Artık Türkiye DNS'leriyle Twitter'a girebilmek imkansız. Ancak Twitter'a girebilmek imkansız değil. Çatalı televizyonun arkadasına geçirerek CINE5 izleyen bir nesle hiçbir engel konulamaz. Twitter'a girebilme yöntemleri çok fazladır. Ancak ben size en kısasını göstereceğim.
Twitter'a Girebilme Yöntemleri arasında DNS değiştirerek girebilme yöntemini sizlere anlatacağım.



  • İlk olarak bilgisayar ekranınızda sol alt kısımda yer alan "Başlat" butonuna tıklayıp bir üst kısmındaki arama kısmına "Ağ bağlantıları" yazmalısınız. Ekrana çıkan sonuçlarda "Ağ Bağlantılarını Görüntüle" yazan yere tıklamalısınız. 
  • Ağ balantılarını görüntüle butonuna tıkladıktan sonra ekrana bir pencere açılacak. Açılan pencerede ağ bağlantılarını görüntüleyeceksiniz. Bağlı olduğunuz ağa mause'un sağ tuşuyla tıklamalısınız. Açılan menüde "Özellikler"e tıklamalısınız. Özelliklere tıkladığınız zaman bir pencere açılacak. Açılan penceredeki "İnternet Protokolü sürüm 4 (TCP/IPv4)" yazan yere çift tıklamalısınız.
  • Çift tıkladıktan sonra son bir pencere daha açılacak. Bizim için önemli olan kısım alt taraf. "Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan:" seçeneğini seçmelisiniz. Seçimi yaparsanız eğer 2 tane kutucuk aktif olacaktır. Aktif olan kutucuklara sırasıyla;
4.2.2.1
4.2.2.2

           yazmalısınız. 

  • Tüm ayarları eksiksiz yaptıysanız eğer internet tarayıcınızı kapatıp tekrar açmanız gerekmektedir. Eğer yaptığınız ayarlarda hiçbir yanlış yoksa Twitter'a sorunsuz bir şekilde girebilirsiniz.